Logo EHBO Damiaan
Logo EHBO Damiaan
 

EHBO Vereniging Damiaan Berlicum

Cursus

 
 
Nieuwe EHBO cursus
Vanaf januari 2021 organiseren wij weer een nieuwe cursus in de Eerste Hulpverlening. Centraal in deze cursus staan levensreddende handelingen; wat te doen als iemands hart het begeeft, hoe bedien ik een AED, wat als iemand stikt of bewusteloos raakt. Ook vergiftiging, breuken, verstuikingen en wonden komen aan de orde. Kortom u leert eerste hulp geven, van een pleister plakken tot reanimeren!

Aanmelden
Vanwege de maatregelen van het Kabinet ter bestrijding van het coronavirus kunnen we nog geen nieuwe cursus in de Eerste Hulpverlening aanbieden. Wanneer u wel interesse heeft voor de nieuwe beginnerscursus, meldt u zich dan voor 20 december 2021 aan via deze site. U kunt zich aanmelden als cursist door het digitale formulier met de computer in te vullen en online te mailen naar ons secretariaat.
Er is een minimale groepsgrootte van 8 personen vereist!


Inhoudelijk
De vereniging streeft ernaar tenminste 1 volledige EHBO opleiding per jaar te organiseren. Centraal in deze cursus staan levensreddende handelingen; wat te doen als iemands hart het begeeft, hoe bedien ik een AED, wat als iemand stikt of bewusteloos raakt. Ook vergiftiging, breuken, verstuikingen en wonden komen aan de orde. Kortom u leert eerste hulp geven, van een pleister plakken tot reanimeren!
  1. De nieuwe beginnerscursus wordt aangeboden in de maanden januari t/m april.
  2. De cursus wordt gegeven in De Moerkoal te Middelrode in 14 lesavonden, inclusief het examen.
  3. Iedere lesavond is van 20.00-22.00 uur.
  4. De kosten worden bepaald op het aantal deelnemers. Dat is incl. lesboekje, oefenmateriaal, examen en consumpties ca. €200,- p.p.
Wij verzorgen op aanvraag ook EHBO cursussen voor besloten groepen, hiertoe kunt u contact opnemen met ons secretariaat. Het adres staat onder ‘contact’ op deze site.

Opleiding bediening BLS-AED
Ook verzorgen wij een opleiding BLS-AED, bestaande uit twee lessen van 3 uur. Hierin leert u reanimeren en een AED-apparaat bedienen. U krijgt een certificaat van de Nederlands Reanimatie Raad.
De kosten bedragen incl. lesboekje, oefenmateriaal, examen en consumpties €35,- p.p.
Ook hiervoor kunt u zich aanmelden door het digitale formulier in te vullen.


Vergoeding EHBO cursus door zorgverzekeraar
We maken u er op attent dat er diverse zorgverzekeraars zijn die in hun pakket vergoedingen hebben opgenomen voor een EHBO cursus. Het kan dus lonend zijn om bij uw eigen zorgverzekeraar te informeren, zodat u misschien tegen lagere of zelfs zonder kosten kunt deelnemen.